Onze producten


Sommige producten uit onze tuin hebben we zelf niet helemaal nodig. Deze bieden we dan te koop aan en van de opbrengst kunnen we de kosten weer wat drukken. We produceren dus niet om te verkopen, maar verkopen wat we over hebben. Daardoor is het aanbod altijd anders, afhankelijk van het seizoen en de hoeveelheid oogst. Sommige producten kunnen we lang bewaren of conserveren, waardoor ze er wel altijd zijn. Ook kunnen we vaak rekening houden met uw wensen als u die aan het begin van het seizoen aan ons bekendmaakt. Van onze producten maken we ook leuke kadootjes door ze mooi in te pakken en te combineren. Op de etiketjes staat dat het een product is uit Schalkwijk en dat maakt het ook vaak leuk om weg te geven. En voor een heerlijke zelfgebakken taart of koek met producten uit de tuin en uit de streek, mag u ons ook inschakelen.

Omdat we graag willen faciliteren, dat Schalkwijkers meer producten uit de streek gaan gebruiken, hebben we ook een aantal producten van anderen in ons assortiment opgenomen, zoals kaas en zuivel. Alles gegarandeerd uit de regio!


De moestuin

De moestuin


Wat hebben we?

 

INMAAK

 

TAARTEN EN KOEKEN

 

NON-FOOD

 

OVERIGE STREEKPRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

 

Winkeltje

Vanaf 1 maart 2013 is het tuinhuis elke vrijdagmiddag van 16:00-17:30 uur en zaterdag van 10:30-12:30 uur geopend voor de verkoop van eigen producten en streekproducten. Ook is er leuke brocante te snuffelen en te koop.

U kunt ook altijd bellen of een bestelling doen met dit bestelformulier. Dat mailt u dan naar ons. Voor dinsdag besteld, dan is het vrijdag zeker in de winkel. Soms is bezorgen of opsturen mogelijk.

Onze activiteiten
Kinderfeestjes / verjaardagspartijtjes


In onze tuin kunnen kinderen heel gezellig hun verjaardagspartijtje vieren. We hebben afhankelijk van leeftijd en interesse, een aantal programma’s.

Thema bijen: Bijen zijn boeiende beestjes. Tijdens dit feestje leer je het een en ander over bijen, maar we gaan vooral leuke dingen doen die met bijen te maken hebben. Het spannendst is om in een echte bijenkast te kijken, alsof je een imker bent. Verder gaan we kleine kaarsjes maken van bijenwas en is er een bijenspeurtocht door onze tuin. We laten zien hoe je de honing uit de kasten haalt en slingert, we laten we je honing proeven en je mag een potje met honing vullen om mee te nemen naar huis. We versieren die dan met een mooi zelfgemaakt etiketje.

Het programma duurt ongeveer 2 uur. Het is mogelijk om daaraan voorafgaand in de tuin of ons tuinhuis te picknicken en cadeautjes uit te pakken. Indien gewenst, kunnen wij ook voor limonade en taart of koek zorgen. Het feestje is geschikt voor kinderen van 6-7 jaar tot 10-11 jaar. Maximaal 10 kinderen.
Kosten (inclusief potje honing per kind + ontbijtkoek met honing proeven): € 50,00 + € 5,00 per kind. Het bijenprogramma kan alleen in het voorjaar en de zomer plaatsvinden, ivm de winterrust die de bijen houden. Grofweg van april tot augustus. Bij heel slecht weer kan het feestje niet of beperkt doorgaan, eventueel kunnen we een reservedatum afspreken.

Afhankelijk van het weer, kunnen we dit feestje ook afsluiten met een kampvuurtje (marshmellows poffen), extra of in plaats van een ander onderdeel.

Thema kabouters: In onze tuin is een klein kabouterbosje met wel honderd kabouters en kleine paadjes om ze te zoeken. Voor de kleinere jarigen hebben wij een programma met een natuurspeurtocht in het kabouterbos, een kabouter knutselen van bijvoorbeeld hout, kabouterkoekhappen, kabouterdansje instuderen, voorlezen uit het grote kabouterboek en kleuren van kleurplaten.

Het programma duurt ongeveer 2 uur. Het is mogelijk om daaraan voorafgaand in de tuin of ons tuinhuis te picknicken en cadeautjes uit te pakken.
Indien gewenst, kunnen wij ook voor limonade en taart of koek zorgen.
Het feestje is geschikt voor kinderen van 3-4 jaar tot 6-7 jaar. Maximaal 10 kinderen. Kosten: € 40,00 + € 3,50 per kind.

Thema avontuur: De tuin van Brassica is best wel een wilde tuin. Vooral in het donker is het daar behoorlijk spannend. Voor stoere buitenkinderen hebben wij een avondprogramma dat begint in de schemer aan het eind van de middag. We gaan een kampvuur bouwen en we eten samen (broodje knakworst of pannenkoeken), we maken maskers, er is een spookspeurtocht door de tuin en er wordt een spookverhaal verteld.

Het programma duurt ongeveer 3 uur inclusief avondeten. Het feestje is geschikt voor kinderen van 8-9 jaar tot 11-12 jaar. Maximaal 10 kinderen.
Kosten: € 50,00 + € 5,00 per kind, inclusief eten en limonade. Dit programma kan alleen in het najaar, winter en voorjaar, als het nog vroeg duistert: september tot en met maart. Afhankelijk van de tijd van het jaar en voorkeur: start tussen 16:30 en 18:00 uur, einde tussen 19:30 en 21 uur.

Maar... heb je zelf een leuk idee voor een programma, bespreek het gerust met ons, er kan een hoop!